måndag 28 november 2011

November övergår i december

Advent och tradition med eller utan snö

Första advent innebär sedan 2007 familjehelg på Residenset. Härliga dagar med bak, god mat, shopping i Ljungby/Lagan, musikalen Oklahoma och bus med lilla barnbarnet.

Första advent innebär också julkaffe på Tagel tillsammans med dem som driver och sköter den gamla herrgården – kaffe med minst sju sorters kakor och tårta!Adventsfint på Residenset
Kommande veckas röda tråd blir erfarenhets- och kunskapsutbyte
På måndag träffar vi länets riksdagsledamöter, länsstyrelsens insynsråd, LRF, Svenska Naturskyddsföreningen och Jägarförbundet för att dela erfarenheter kring de senaste månadernas arbete med Kynnavargen. Syftet är att dra lärdomar från situationen och med dialog och respekt för varandra prestigelöst bygga relationer för framtiden - till gagn för både biologisk mångfald och tillväxt på landsbygden.
Efter firandet av 20-åriga Coompanion på måndag kväll bär det av till Stockholm. Först intervju på SJs huvudkontor – ett bra initiativ att fråga frekventa tågresenärer om upplevd resekvalité! Därefter följer möte med Näringslivets Regelnämd och företagargruppen. Jag ska informera om vårt arbete med att förenkla för företagen och hoppas på bra och framåtriktad diskussion med inspel till vårt viktiga uppdrag. Dagen efter blir det seminarie med samma tema på Riksdagen – fullsatt hus om jag förstått arrangörerna rätt – kul!

På kvällen kommer ”min” Rotaryklubb på besök till Residenset där jag ska berätta om vad en modern Länsstyrelse kan göra för att bidra till hållbar utveckling, välfärd och tillväxt.

Torsdag och fredag har jag semester.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar