måndag 21 november 2011

Tillbaka i Sverige och Växjö efter en knapp vecka i Dublin och London. Jobb i Dublin och skön avkoppling med familjen i London. Nu väntar en ny vecka och nya spännande möten.

Nyckeln till Sveriges framtida välstånd heter förnyelse
Nya tider kräver nya arbetssätt! Att arbeta mer innovativt i både näringsliv och i den offentliga förvaltningen är en förutsättning för att Sverige ska klara den globala konkurrensen. Om detta kommer mycket av denna vecka att handla.

Trästad 2012 är ett initiativ för att öka kunskapen om byggande i trä och leds av tre landshövdingar - Chris Heister i Västerbotten, Maria Norrfalk i Dalarna och undertecknad i Kronoberg. På måndag stämmer vi av nuläget och påbörjar planeringen inför finalen i Växjö hösten 2012.

En mer innovativ offentlig förvaltning
Hur innovativ, kvalitétsmedveten och effektiv den offentliga förvaltningen är vill regeringens innovationsråd, som leds av generaldirektören för FK Dan Eliasson, ha svar på denna vecka – 40 frågor om våra ambitioner för att bli mer kundorienterade och effektiva ska besvaras. Ett arbete som ligger väl i linje med vår Länsstyrelses interna utvecklingsarbete och med regeringens uppdrag till Länsstyrelserna att förenkla för företagen. Hoppas svaren vi avger visar att vi är på rätt väg……

Årets pristagare får en guldmedalj som rullat runt i rymden tillsammans med Christer Fuglesang
När Polhemsmedaljen delas ut på Riddarhuset på tisdag kväll handlar det också om att lyfta en person som tänkt i nya banor – Georgios Psaros hyllas för världsledande forskning inom narkos- och respiratorsystem för sjukvården. Priset delas ut av Kronprinsessan Victoria.
Innovativ arena för samarbete mellan näringslivet och offentliga aktörer
Innovation och förnyelse präglar också samarbetet mellan näringslivet och offentliga aktörer i länet. Framtidsdialogen har arbetsnamnet Tvärdrag och vid onsdagens möte står bla kompetensförsörjning och intresset för att tillsammans hitta en lösning och fortsatt drift vid Transcoms callcenter i Strömsnäsbruk på dagordningen.

Invandrare med potential
För fortsatt välfärd måste vi ta vara på allas kompetens och kreativitet . Ska vi lyckas med det vi tidigare inte varit så bra på, att ta vara på kunskap och drivkraft hos de nya svenskarna måste vi bli bättre på att tänka nytt. Hur och vad vi kan, ska och vill testa kommer en handfull aktörer att diskutera under torsdagen. Resultatet presenterar vi vid ett strategiskt samtal kring integration den 19 januari, då vi återigen får besök av Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Förutom alla innovativa insatser innehåller veckan en mängd interna möten och avslutas på söndag med traditionellt 1 adventsfirande med julkaffe på Tagel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar