tisdag 1 november 2011

Svin och vargar

Tänkvärd ledare i dagens Smålandsposten om svin och vargar.
http://www.smp.se/ledare/vargkultens-morka-forflutna(3011351).gm

6 kommentarer:

 1. Det är omöjligt att se det som tänkvärt att man försöker jämföra dra alla över en kam som engagerar sig för vargens existensberättigande med nazister och inte med ett ord säger något om de som väljer att begå jaktbrott och slå ihjäl ett så gott som försvarslöst djur på ett plågsamt sätt, som tyvärr många vargmotståndare gör.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Känslor för och emot varg är komplext. Det är samma art som hund så hälften av svenska folket har under livet haft en personlig vänskapsrelation till en varg och en varg som familjemedlem. Varg och människor har samexisterat under tiotusentals år och vargen har varit en konkurrent om samma villebråd hela tiden. Varg var den första arten som domesticerades.
  Vill du läsa mer har jag en vargblogg med en speciell sida om Kronobergsvargen och jag har skrivit en debattartikel föranledd av Kronobergsvargen
  http://vargdag.wordpress.com/

  SvaraRadera
 3. Jag pratade just med Kristina på telefon. Hon är på resa och kommer svara här så fort hon kan.

  / Erik Sellström, kommunikationsansvarig vid Lst Kronobergs län

  SvaraRadera
 4. Det jag menade var tänkvärt i ledaren var uppmaningen att debatten som nu förs borde lyftas och istället för hat och hot handla om människor och människors förhållningssätt i olika situationer.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med i vad du säger här Kristina.

  Men att däremot försöka läsa in att texten i mer än yttersta perferin skulle handla om människor och människors förhållningssätt och att debatten borde lyftas till det går inte att läsa in där med all god vilja i världen, eftersom texten, precis som en ledartext ska vara, tagit ensidigt ställning mot en grupp människor, trots att de epiteten även går att klistra på motståndarsidan.

  Även vargen kallas för mördare när den dödat får och plötsligt så har man förmänskligat fårens lidande också...

  SvaraRadera
 6. Glad att du håller med och förstår vad jag menar. Låt oss hjälpas åt att hålla debatten saklig och balanserad!

  SvaraRadera