måndag 20 februari 2012

Förenkla förenkla med enklare upphandling för småföretag

Snön fortsätter yra runt knuten och innan jag for från landet till stan samlade jag ihop blommor från lördagens kalas och låtsades att det är vår ;)!

Helgen är slut – solen och takdroppet har i kväll ersatts med minusgrader och mer snö. En ny vecka är i antågande och som vanligt fylld av intressanta aktiviteter.

Måndagen börjar med förenkla, förenkla

Ja, den som följer www.forenklapariktigt.se inser att förenkla har många dimensioner och utmaningar. En av utmaningarna som särskilt lyftes under ”förenkladagarna” förra veckan är upphandling och hur små och medelstora företag i det ska kunna konkurrera med stora aktörer. Aktuellt område i vårt län är bland annat hur lokala odlares produkter på ett bättre sätt skulle kunna ingå i upphandlingen av den offentliga maten på ort och ställe. Dvs hur skulle de små lanthandlarna på ett bättre sätt kunna vara marknadsplatsen för lokalproducerade råvaror och förädlade produkter för samhällets offentliga inköp? Detta ska vi på måndag prata vidare om och kanske kan vi koppla ihop det regional ”upphandlingsprojektet” med Ingvar Kamprads donation på 6 msek till hembyn Agunnaryd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar