söndag 12 februari 2012

UD-bloggen och Openaid.se har inspirerat vid skapandet av nya webbplatsen för Förenkla på riktigt

Länsstyrelsernas regeringsuppdrag Förenkla på riktigt! lanserar ny webbplats

För att regeringsuppdraget skall leda till förenkling, på riktigt, är den nya webbplatsen skapad för att lyda under transparensens tyranni. Det betyder att du som besöker sajten ska få maximal insyn i projektet under resans gång och ha alla möjligheter att delta.

Inspirationen kommer från andra uppskattade myndighetssatsningar som UDbloggen och Openaid.se där verksamheterna genom transparens skapar fantastiska möjligheter för delaktighet och dialog.

- Det känns verkligen kul att lansera en webbplats som är optimerad för öppenhet och deltagande. Om vi lyckas skapa ett engagemang på sajten kan uppdraget omöjligen resultera i en hyllvärmare. Målet är en deltagargenererad process som levererar konkreta resultat, säger Erik Sellström, kommunikationsansvarig vid Länsstyrelsen i Kronobergs län.
Webbplatsen är utvecklad på bloggplattformen Wordpress och har tekniska kopplingar till ett antal gratistjänster. Sammansättningen gör att projektet löpande kan rapportera, lägga upp mötesprotokoll, bilder, filmer och presentationer. Allt som publiceras kan kommenteras, diskuteras och naturligtvis kan man lämna in konkreta förenklingsförslag.

- Den nya webbplatsen blir ett kommunikativt nav för länsstyrelsernas förenklaarbete. Det behövs verkligen eftersom länsstyrelserna bara är en myndighetsnivå där regeringen lagt ut uppdrag om att förenkla för företag. Med vår nya sajt kan vi enklare koppla ihop oss med övriga myndigheters arbete, hitta synergier och undvika dubbelarbete. Detta samtidigt som företagare, näringslivsorganisationer och medborgare kan följa och delta i processen, säger Kristina Alsér, landshövding i Kronobergs län.

Webbplatsen är nypublicerad och kan ännu behöva justeras. Välkommen att ge feedback om detta direkt på webbplatsen. http://www.forenklapariktigt.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar