tisdag 5 mars 2013

Den som syns finns


Och det är nog ingen överdrift att säga att Småland den kommande veckan kommer att synas på många olika sätt. Vi inledde måndagen med ett nationellt möte på Residenset med länsstyrelsernas kontaktpersoner för uppdraget att förenkla för företagen. De 21 myndigheterna gör mycket för att underlätta företagens vardag och många tankar och ideér finns på nya insatser. Under två dagar kommer kontaktpersonerna att dela erfarenheter, träffa företagare och påbörja arbetet med delrapporten som ska levereras till regeringen den 31 mars.

Senare samma dag träffades TvärdraGs närlingslivsgrupp för att fortsätta arbetet att sätta Södra Småland på kartan. Syftet är att öka inflyttandet av nya företag och nya medarbetare, visa upp det mångfacetterade näringslivet och inte minst lyfta fram tidskvalitéskillnaden mellan den stora staden och Södra Småland.

Resten av veckan kommer att präglas av Kungaparets resa genom ett Kronoberg i förändring
Under resan genom länet vill vi visa hur vi med förankring i historien och med fötterna kvar i den småländska myllan tar oss an utmaningar som integration, hög ungdomsarbetslöshet och kraven på näringslivets omställning och förnyelse. Vi kommer att visa några av de mest spännande satsningarna för att öka nyfikenheten och attraktionskraften i länet. Det blir besök i Pukeberg, Kosta, Nationalpark Västra Åsnen, Tingsryd och Arenastaden i Växjö. Innehållet speglar både tradition och förnyelse och vid flera stopp kommer det ovärderliga samarbetet över organisationsgränser lokalt, regionalt och nationellt att bli påtagligt.

Min förhoppning är att Kungaparets bestående minne av besöket i vårt vackra län är värme, samarbete och framtidstro!

Som vanligt finner du reflektioner och korta rapporter på Twitter och på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar