tisdag 12 mars 2013

Framtidstro som smittar

Jag hoppas att framtidstron som vi kände under rundresan med Kungaparet i länet förra veckan också ska sträcka sig till vår egen verksamhet. Det är mycket som ska göras med begränsade resurser. Därför är det viktigt att vi hittar arenor och forum där vi diskuterar hur vi bättre tar vara på varandras erfarenheter och hur vi med små resurser kan få fler i samhället engagerade för uppdragen.

Bra exempel på en fungerande organisation är Viltförvaltningsdelegationen, där jag tycker vi fått igång ett bra och engagerat arbete. Årets andra möte hade vi idag och kanske kan vi lära mer av den arbetsmodellen inom andra områden

Vem gör vad och hur?
Vi brukar ha mycket att diskutera när vi träffar ledningen för Regionförbundet och onsdagen är inget undantag - Jämställdhet, Integration, VinnVäxt, Folkhälsopolicy mm är på agendan, utmaningen är att tydliggöra våra roller så att vi inte dubbelarbetar utan stöttar processer i länet.

Senare samma dag är det dags för den Regionala samrådsgruppen i Växjö Stift där vi också behöver diskutera en gemensam syn - inom stiftet och över länsgränser.

På Landshövdingemötet på torsdag blir det först möte med Arbetsgivarverkets generaldirektör Ulf Bengtsson och därefter kommer Jordbruksverkets generaldirektör Leif Dennerberg för att informera om färdplanen för myndigheten, senare på kvällen arbetsmiddag med LRFs ledning.

Jämlik tillgång en förutsättning för tillväxt
Fredagen ägnar jag åt Bredbandsutredningen, möte på Näringsdepartementet om tillväxthinder för landsbygden och möte med IVA om Tekniksprånget och med Sveriges Ingenjörer hur våra teknikföretag kan få del av regeringens satsning på praktikplatser för nyutbildade tekniker.

En välfylld vecka med många möten men också tid för spontana samtal och feedback från organisationen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar