torsdag 7 juli 2011

Almedalen onsdag

"Utvecklingssamtal" med statssekreterare Peter Honeth hur vi bättre kan ta tillvara barnens vetgirighet och kreativitet. Han välkomnar Polhem350 välkomna till riksdagen för att berätta mer om våra planer.

Regiondebatt med SKL om den långsamma processen mot större regioner. Stort, stort intresse och bra samtal med representanter för Västsvenska Handelskammaren, Västra Götaland, SKL samt Mats Svegfors. Regionernas tillväxt är avgörande för Sveriges välmående. Bara genom ett starkt näringslivsklimat i regionerna kan vi fortsätta bygga välfärd. Under debatten framgick det tydligt att styrkeförhållandena mellan de direktvalda regionerna och oss andra är ojämn - vi hamnar i bakvattnet medan de kraftsamlar. Därför viktigt att vi i vårt län fortsätter stärka samarbetet mellan näringsliv och offentliga aktörer. Oroande eftersnack att det inte den här gången heller blir verklighet av regionförstoring.

Mäklat ihop Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld, med Ann Follin, chef för Tekniska muséet och Peter Larsson, Sverige ingenjörer. Spännande att se vad det kan leda till! Det sjuder av debattlusta i Almedalen och de 1400 seminarierna spänner över i stort sett alla våra politikområden + naturligtvis även mycket annat. Här finns en flora av intressanta föredrag och hela Visby är en enda stor mötesplats för samhällsengagerade personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar