onsdag 28 mars 2012

Kommer glasuppdraget att göra skillnad?

När något behöver räddas är det ofta redan för sent. Det är en nedslående tanke men som jag ser det betyder det att man måste göra på ett annat sätt i fortsättningen. Byta perspektiv! Mer av samma sort duger inte.
                                                                         Professor Erika Lagerbielke, 25 mars 2012

Idag kommer Centerpartiets partiledare och Sveriges näringsminister, Annie Lööf, till Växjö och Kosta. Fram till nästa val kommer Annie Lööf att göra ett flertal framtidsresor i landet för att träffa människor och medlemmar. Syftet är att få inspiration för att förändra. Men också att knyta nya kontakter och bygga nätverk.

I Växjö träffar Annie entreprenörer på inkubatorn i Kronoberg AB och besöker det sociala företaget Café Tufvan där även ett möte med föreningen Integration in Sweden är planerat.

Framtiden i glasriket industriellt och som besöksmål

Till Kosta kommer näringsministern vid lunchtid för att samtala om glasindustrins utmaningar.

- Uppslutningen till samtalet med näringsministern är imponerande. Många har på några dagar omdisponerat sina kalendrar för att komma till Kosta idag. Alla ”glaskommuner”, Glasriket, representanter för Orrefors Kosta Boda, ledningarna för de båda Regionförbunden och Länsstyrelserna kommer att delta i det två timmar långa mötet på Kosta Boda Art Hotel, säger samordnare Landshövding Kristina Alsér.

Efter samtal om glasindustrins och destinationens utmaningar och möjligheter blir det en kort promenad till hyttan innan media träffar näringsminister Annie Lööf och samordnare Kristina Alsér i Glasbaren på hotellet.

Ledningarna för Regionförbunden och Länsstyrelserna stannar i Kosta för att diskutera ledning och organisation för samordningsuppdraget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar