torsdag 8 mars 2012

Kronobergs fantastiska natur - välkommen ut

Att vistas i naturen är en lisa för själen. Den nya broschyren inspirerar till att upptäcka naturen och är en fantastisk guide till en mängd olika naturaktiviteter som anordnas av kommuner, ideella föreningar, Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen.

Broschyren kommer att finnas på turistbyråer, bibliotek m.m. och kan också hämtas på Länsstyrelsen.

Naturen är gratis och full av överraskningar. I guiden finns något för alla smaker och alla åldrar; både för nybörjare och de som har stor naturvana. Många av utflykterna är barnvänliga, även för ganska små barn och några är utformade så att alla skall kunna följa med, även om man har rörelsehinder i någon form.

En av mina favoriter är naturreservatet Luberydsmossen, som invigdes av landsbygdsminister Eskil Erlandsson förra hösten. Reservatet är ca 300 ha stort och består av våtmarker, fastmarksöar, sumpskogar och hagmarker med äldre träd. I kärren på myren växer den vackra myrliljan som sprider ett solgult skimmer under försommaren. Här finns ett nytt fågeltorn och en handikappanpassad grillplats. Det finns också en handikappanpassad stig till en plattform ute på myren.

Vad sägs om uggleutflykt, naturnatt, malsafari och mycket, mycket mer? De olika aktiviteterna står i datumordning, månad för månad.

Läs den lilla skriften och låt dig inspireras – vem vet, vi kanske ses någonstans ute i vår vackra natur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar