måndag 22 mars 2010

Gratis nöje i vår natur!

2010 är året FN utlyst som det Internationella året för Biologisk Mångfald. Det finns många skäl att bevara biologisk mångfald som vi alla har ansvar att förvalta och lämna vidare till kommande generationer. Biologisk mångfald är förutsättningen för fungerande ekosystem.

Att värna om vår natur är viktigt ur många aspekter. Dels för att naturens produkter kan användas till nya mediciner, mat och industriprodukter mm. Men också för att naturen är en del av vårt kulturarv och en viktig ingrediens i det vi kallar livskvalité. Där hämtar vi energi, inspiration och lugn.

Vi uppmärksammar mångfaldsåret med ett stort antal naturutflykter i länets alla kommuner. Nu när man kan ana våren har vi glädjen att lansera en liten skrift som som presenterar en mängd skiftande aktiviteter - orrspel i gryningen, vår- och höstfågelutflykter, salamandrarnas lek i skymningen, blomstervandringar, fladdermöss i sommarnatten, slåttergillen, vandringar i uråldrig bokskog , på färska brandfält och bland jätteekar, skogens dag, svamputflykter på ängar och i skog, stora musslor i rinnande vattendrag, vilda bin, dagens- och nattens fjärilar och speciellt för barnen finns småkrypssafari och mulle i mullekojan.

Du kan ladda hem skriften som du finner här; http://www.lansstyrelsen.se/kronoberg/Pressrum/Nyheter/2010/mangfaldsaret.htm

Välkommen ut i vår spännande natur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar