torsdag 11 mars 2010

Värdefulla diskussioner på insynsrådets möte

Länsstyrelsens insynsråd, som är ett värdefullt bollplank, träffas fyra gånger per år. Denna vecka har årets första möte hållits.Våra många politikområden gör det inte alldeles enkelt för ledamöterna att hänga med i verksamheten, därför brukar vi inleda med en kort redogörelse för det som hänt sedan sist. Den här gången gav vi en inblick bland annat i;

Hur djurskyddsarbetet fortskrider
Hur vi hanterar att ta emot 25 praktikanter enligt arbetsförmedlingens projekt Lyft
Hur vi tänkt oss organisera det nya uppdraget att leda länets Viltförvaltningsdelegation
Hur vi tillsammans med Statens Fastighetsverk, Alvesta och Växjö Kommun satsar på Huseby
Hur vi genom en sofistikerad enkät spridit kunskap om trafficing samtidigt som vi själva fått
kunskap om det förekommer i vårt län – rapporten offentliggör vi i april

Förutom detta och sedvanliga information om ekonomi och organisation berättade vi om den brukarundersökning som vi tillsammans med 8 andra Länsstyrelser genomfört. Undersökningen ger oss godkänt, men vi har en del att arbeta med. Därför har vi bland annat startat ett projekt för att förkorta den delen av handläggningsprocessen som ligger på oss. Att systematisera förbättringsarbetet är också något vi fokuserar på. Först ut är målet sopa framför egen dörr genom att bli miljödiplomerade. Innan det var dags att avsluta mötet redovisade Länsantikvarie Heidi Vassi om Kulturstrategi för Kronobergs Län.

Är du mer intresserad av vad vi gör? Välkommen till vårt Öppna Hus den 23 och 24 april! Läs mer om evenemanget och vad vi bjuder på på www.lansstyrelsen@kronoberg.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar