söndag 14 mars 2010

Klimatcentrum, folkhälsa, kreativa näringar och viltförvaltningsdelegation

Våren på väg?
Trots att snötäcket hemma i skogen fortfarande är över 80 cm djupt börjar vårkänslorna att infinna sig. Takdropp, fågelkvitter och stora syrenknoppar är tydliga vårtecken, även om det tar ett tag till innan det är dags att ta fram räfsa och sekatör.

Diversifierat uppdrag
Sedan ett år tillbaka träffas Regionförbundets och Länsstyrelsen ledning med jämna mellanrum. På måndag är det dags igen och den här gången kommer även våra projektmedelshandläggare att delta. Ett gott samarbete mellan staten, regionen och näringslivet tror jag är avgörande om vi ska lyckas få till en hållbar utveckling. Det kommer även mötet på måndag kväll att handla om. Då vi ska diskutera den framtida organisationen kring Klimatcentrum. Jag är oerhört glad att verka i en region där samverkan och samsynen om en gemensam agenda genomsyrar arbetet, det bådar gott för framtiden.


Tillväxt och samverkan
Efter en avstickare till Stockholm och arbetsmiddag med statssekreterare Jöran Hägglund och en handfull handplockade näringslivschefer, fortsätter det regionala arbetet på onsdag. Då träffas statliga myndighetschefer för att prata just om samverkan och inte minst om en gemensam agenda när det gäller att fånga upp arbetssökande. Vi har ett stort ansvar som statliga företrädare att ge plats till människor som står utanför arbetsmarknaden.

Vid torsdagens frukostmöte med Framtid Kronoberg lyfts de kreativa näringarna fram som en del av tillväxtmaskineriet. Direkt efter det mötet tar vi emot representanter från Folkhälsoinstitutet för att diskutera samarbetsformer för ett strategiskt folkhälsoarbete.

Vecka 11 avslutas med kick-off för den alldeles nya Viltförvaltningsdelegationen.

Chanser kommer sällan av en slump – de skapas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar