onsdag 10 oktober 2012

Fullspäckad innovationshelg – mitt i veckan


Från vårt pressmeddelande inför Innovationshelg 2012

För andra året i rad arrangeras Innovationshelg Kronoberg. I år är det ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen, Regionförbundet södra Småland, Linnéuniversitetet och aktörerna bakom Företagardagen. För en dag förvandlas en av världens största och mest innovativa innebandyhallar – Fortnox arena- till en regional mötesplats med fokus på innovation och företagande. Dagen består av ett digert program som i år lockar runt 300 besökare från såväl nationell som regional nivå.

Christer Fuglesang var en av många medverkande vid förra årets Innovationshelg. Hans uppmaning till oss "Innovera mera" lyder vi snällt ;)!
För att Kronoberg ska vara en konkurrenskraftig region även i framtiden pekar bland annat OECD på vikten av att arbeta för högre innovationsförmåga och kunskapsintensivitet i företag, stärkt kompetensförsörjning och bättre koppling mellan näringsliv och universitet. Under innovationshelgen träffas näringsliv, akademi och offentlig verksamhet för att diskutera dessa frågor och de insatser som görs i regionen. Årets innovationshelg samarrangeras dessutom med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Innovationskraft Sverige som har fokus på genomförandet av innovationsstrategier på nationell och regional nivå. Medverkar gör också Vinnova, Tillväxtverket och Näringsdepartementet, som kommer att bidra med ett nationellt perspektiv och presentera arbetet med den nationella innovationsstrategin.

– De här frågorna är oerhört viktiga att diskutera. Vi är många aktörer som gått ihop för att arrangera den här dagen, förmågan att samla våra insatser i regionen är absolut centralt för att lyckas, säger Landshövding Kristina Alsér

Förutom diskussioner om den regionala innovationsförmågan lyfts flera goda exempel på regionala företag fram. På programmet står också många inspirerande föreläsare. Tove Lifvendahl berättar om hur man går från sagoland till framtidsland, Anders Parment ger receptet för att attrahera framtidens medarbetare och Harald Eide illustrerar betydelsen av att tänka nytt på nya sätt.

Sist men inte minst kommer det att delas ut priser till många duktiga personer inom näringslivet. Årets; Unga Företagare, Primus Motor, Marknadsförare, Innovatör, Unga Innovatör, Tillväxtföretag och Kreativa Entreprenör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar