onsdag 7 juli 2010

Fånga ungdomarna!


Företag som insett värdet att ta en aktiv roll i kampen mot ungdomsarbetslösheten - Swedbank, PEAB, Systembolaget och ICA


En glad generaldirektör som tillsammans med de medverkande företagen bestämde att halvera ungdomsarbetslösheten inom 3 år

Swedbank och en handfull privata företag tog under seminariet Unga Jobb Arbetsförmedlingens generaldirektör i hand på att halvera ungdomsarbetslösheten på 3 år! Ett tufft mål som kräver samverkan.

Ungdomarnas situation angår oss alla, det slog vi på Länsstyrelsen fast redan för ett år sedan då vi antog en konkret policy för ungdomspraktik på myndigheten. Frågan är högaktuell och akut - det är våra barn , det är våra nya medarbetare, våra nya kunder/brukare det handlar om. Morgondagens arbetskraft förtjänar att bli synliga och efterfrågade.

Swedbank har med sitt projekt Unga Jobb, initierat av ledningen och förankrat i organisationen, på mindre än 9 månader skapat möjlighet för 1000 ungdomar att visa vad man går för. Genom att lyfta fram detta goda exempel tillsammans med andra privata initiativ ville man på det fullsatta seminariet på Wisby Hotell inspirera fler att gå i samma fotspår.

Den 1 september tar vi på Länsstyrelsen tillsamans med Swedbank det första steget mot en gemensam aktivitet för att öka det privata näringslivets intresse att ta emot ungdomar som praktikanter. Vi har ett gemensamt ansvar och om det och hur man gör i praktiken ska vi prata om när vi träffas på Residenset. Intresserad att veta mer? Då kan du maila mig direkt - kristina.alser@lansstyrelsen.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar