fredag 23 juli 2010

Sommartips – solskenskaka med lavendel

Lavendeln står i full blom och i de himmelsblå rabatterna samsas fjärilar, humlor o bin. Det är svårt att gå förbi utan att stryka buskarna med handen. Det doftar sommar och mormors linneskåp.

Har du testat lavendel som smaksättare? Om inte kommer här sommarens favoritrecept;
Solskenskaka med lavendel

100 g smält smör
3 ägg som vispas kraftigt med 2 dl strösocker
Rör ner skalet av 1 apelsin, 1 msk lavendelblommor, 2,5 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver.
Häll smeten i en bröad form, grädda i 175 grader i 10 min – ta ut strö på 2 dl pärlsocker eller rårörssocker - grädda ytterligare 30 min. Låt svalna. Garnera med lavendelkvistar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar