onsdag 28 juli 2010

Samordningsuppdraget utreds

Arbetssätter att regionalt samordna insatserna under lågkonjunkturen och finanskrisen kommer att följas upp. Regeringens initiativ att uppdra åt regionförbundens ordförande och landshövdingar att samordna resurser och aktörer på lokal och regional nivå har uppmärksammats, inte minst av OECD. Statskontoret har fått uppdraget att följa upp arbetssättet och ska redovisa en samlad bild av hur arbetet i länen genomförts, vilka aktörer som deltagit och vilka roller aktörerna haft.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 31 maj 2011 och ska även innehålla erfarenheter och resultat från arbetssättet med särskilt fokus på samverkan och samordning av resurser, nationellt, regionalt och lokalt.

I samband med att den värsta krisen lagt sig gjorde vi i vårt län, i vår region under våren 2010 en egen utredning hur samverkansarbetet upplevts av företag och myndigheter. Svaren i enkäten är samstämmiga - arbetssättet har varit lyckat och en önskan om fortsatt samarbete är genomgående kommentarer. Oavsett ett formellt uppdrag eller inte kommer samverkan mellan Regionförbundet och Länsstyrelsen att fortsätta. Den 2 september bjuder vi in till det första regionala rådet, som är fortsättningen av arbetet som startade i Framtid Kronoberg.

I uppdraget med uppföljning av varselsamordningsarbetet kommer vi naturligtvis att dela med oss av våra lärdomar. Alla samordnare är dessutom inbjudna till statssekreterare Jöran Hägglund den 17 augusti för erfarenhetsutbyte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar