onsdag 7 juli 2010

Jämställdhetsintegrering

Det är kul att konstatera att även Gotlands Landshövding öppnar upp Residenset och Residensträdgården som mötesplats - själv har jag deltagit i ett par seminarier i trädgården. I måndags handlade det om Innovation för Tillväxt, idag om Jämställdhetsintegrering och i morgon har Swentec sin dag just i Residensträdgården.

Vid dagen seminarium kring jämställdhetsintegrering var trädgården fylld till bredden. En fråga som berör och intresserar - lite synd dock att det mest var kvinnor i publiken. Jämställdhet berör oss alla och dagens redovisning av en forskarrapport ger vid handen att vi har en del att jobba med. De gamla lite konservativa strukturerna inbjuder inte till nytänk. Modiga män och modiga kvinnor måste gå i bräschen och visa hur jämställdhet skapar mervärden. Ett mycket gott exempel är Pär Lärkeryd för. Pär är vd för en medelstor versktadsindustri i Vindeln och berättade under seminariet hur han ser att jämställdheten har stärkt företagets konkurrenskraft. Just den typen av expempel tror jag, tillsammans med en allmänn medvetenhet om hur viktig mångfaldsfrågan är, kan bryta de gamla mönstren.

Jag fick en liten pratstund med Pär, som jag känner sedan tiden i Teknikföretagen, och har vi lite tur kommer han till något av våra strategiska samtal under hösten/våren. Han kan ge stuns i den viktiga diskussionen och det i vissa lägen banbrytande arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar