tisdag 13 juli 2010

Sommar, sol och lata dagar


Veckorna 28 – 31 har jag, med några undantag, semester

Sommarsemestern närmar sig med stormsteg, men innan det är dags för hängmattan ska jag sammanfatta mina intryck från Almedalen och dra nytta av inspirationen och kontakterna inför höstens strategiska samtal och utvecklingsdialoger. Du som vill läsa mer om mina upplevelser av Almedalen detta år hittar dokumentation från en del av alla seminarier jag medverkade eller deltog i på http://www.landshovdingkronoberg.blogspot.com/ .

Även om hösten ligger långt fram i tiden börjar den planeringsmässigt redan att ta form och jag kan lova att det blir en spännande början.

Redan i augusti är det dags för en fösta partnerskapsresa till Suzhou tillsammans med Regionförbundet och Växjö Kommun, strax därefter har vi bjudit in till en nationell kick- off för regelförenklingsuppdraget. I september äger det första mötet för Regionala rådet rum (uppväxlingen av arbetet som startade i Framtid Kronoberg). Tätt därefter följer ;

Landsbygdsutveckling med samtal hur lanthandeln kan bli en tillväxtmotor, it-infrastruktur och de olika teknikerna – vad är mest optimalt att satsa på i länets olika delar, lokalproducerad lokalproducerad mat – hur får vi fler producenter att våga vilja växa?
Jämställdhetsintegrering där vi under hösten/vintern hoppas locka Pär Lärkeryd, vd för Indexator i Vindeln, som med siffror kan visa nyttan av jämställdhetsintegrering
Smålands största designmingel till vilket vi även hoppas få knyta våra nya gotländska kontakter
Klimatanpassning – diskussion hur anpassningsarbetet ska bedrivas
Kina – hur kan vårt småskaliga näringsliv dra nytta av utvecklingen i Asien
Infrastrukturseminarium på Residenset med Länsstyrelserna och Regionförbunden i sydöstra Sverige
Naturvårdsverkets årliga konferens där vi medverkar

Ja, det var några smakprov på allt vad hösten har att erbjuda. Men innan dess är det semester med en blandning av trädgårdsarbete, hängmatta och bus med lilla barnbarnet som gäller – helt enkelt att njuta av vardag på landet.

Önskar dig en riktigt fin sommar!

Att vara nöjd med det man har är den största och säkraste av tillgångar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar