Valnatten har övergått i vecka 38
och oavsett vilket parti man sympatiserar med blev det en spännande valnatt. Själv inledde jag valvakan som en landshövding, med ansvar för Länsstyrelsen, bör - i rummet på myndigheten där länets röster till riksdagsvalet sammanställs. Vilket jobb! I går kväll tog drygt tio av våra medarbetare via telefon emot det preliminära valresultat från länets samtliga 102 valdistrikt. På måndag ökar arbetsstyrkan till 20 personer som fortsätter kontrollräkna alla länets röster, ett arbete som fortsätter till mitten av nästa vecka.
Innovationer och regional utveckling
Efter valnatten far jag tidig morgon till Stockholm för styrgruppsmöte i projektet Innovation för tillväxt och med gruppen för de regionala dialogerna. Därefter tillbaka till Växjö för att ägna hela tisdagen åt landsbygdens utveckling. Under dagen ska vi - miljö- kultur- landsbygdsenheten, förutsättningslöst diskutera med LRF Sydost hur vi med gemensamma krafter kan göra skillnad och motverka den negativa spiralen vi skymtar. Fler och fler lantbrukare lägger ner sina jordbruk och färre och färre av de yngre tar vid. Detta samtal i den mindre kretsen övergår sedan i det strategiska och framåtriktade samtalet om Matlandet Sverige. Tillsammans med lantbrukare, landsbygdsföretagare, lanthandlare, uppfödare, bagare och en mängd andra eldsjälar och näringsidkare ska vi lyfta de möjligheter som närproducerat, nybakat och lokalproducerat ger. Intresset för det strategiska samtalet är stort, så visst finns det hopp för landsbygden och den lokalproducerade maten!
Den lyckade och modiga satsningen i Kosta lockar många. På onsdag ansluter sig Föreningen Norden till de intresserade och har förlagt föreningens höstmöte just där, vi träffas vid glashusen och fortsätter sedan via hyttan till det nya hotellet. Jag är lika stolt varje gång jag är i Kosta och har varit där så många gånger att jag snart kan ta över guidningen ;)!.
På torsdag håller Swentec, Sveriges miljöteknikråd ett av sina sista styrelsemöten - vid årsskiftet är uppdraget slutfört. Då har vi både rapporterat om viktiga åtgärder som behövs för att få små och medlestora företag i mijötekniksektorn att våga vilja växa och även lagt fram ett förslag på hur en mer effektiv myndighetsstruktur skulle kunna se ut. Innan styrelsemötet är jag tillsammans med Swentecs vd Berit Gullbransson kallad till IVL Svenska Miljöinstitutet, det blir ett gammalt kärt återseende, under mina år som företagare hade jag mycket med IVL att göra.
På fredag har vi höstterminens första insynsråd och på agendan står; klimatanpassning/klimatkommissionen Kronoberg, Miljömål, Regionalt Forum, Förenkla för företagen och Viltförvaltningsdelegationen samt information om den planerade Småland/Blekinger-esan till Shanghai.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar