tisdag 5 oktober 2010

Kaxig uppstickare tog hem två turismpriser

En stolt Magnus Strandman tar emot priset av Regionförbundets ordförande Marie-Louise Hilmerson och Almis vd Catharina Värendh

Efter bara ett drygt år efter invigningen av Kosta Boda Art tog grundaren och superentreprenören Torsten Jansson hem hem länets turistpris. Hotellets vd Magnus Strandman tog stolt emot det för dagen specialdesignade priset.

Men inte nog med det Kosta Boda Art Hotel har även utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar. Nominerade var även Astrid Lindgrens Näs och Barnens Turistguide.

Stora Turismpriset delas varje år ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och delas ut den 28 oktober - då håller vi tummarna!
Juryns motivering:“Kosta Boda Art Hotel har fångat upp ett djupt rotat kulturarv och hantverk samt förädlat detta på ett ungt, innovativt och marknadsmässigt sätt. Genom att göra hela hotellet till en utställningsplats med Glasbaren som kronan på verket, har de etablerat en designupplevelse kring glas. Hotellet är ett utmärkt exempel på hur ett tidigare starkt varumärke expanderats, förnyats och utvecklats mot nya målgrupper och nya marknader och där samverkan mellan det offentliga och det privata har skapat ett mycket positivt resultat”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar