fredag 8 oktober 2010

Lyckad repris - klimatsmart

I samband med Småland/Blekinges deltagande i Världsutställningen i Shanghai arrangerar vi under två dagar två seminarier med samma innehåll – vår samlade kompetens inom hållbart byggande, bioenergi och vågkraft och vattenrening för samhällen och industrin. Syftet är att marknadsföra regionens kunnande och knyta kontakter för framtida affärer för näringslivet i Småland/Blekinge.

Efter att generalkonsul Bengt E Johansson hälsat välkommen äntrades scenen av småläningar i form av Jan Kastensson, Mercatus och Niklas Nillroth, Volvo

Att de fyra länen, Småland och Blekinge, samverkar ger styrka och är absolut en framgångsfaktor som starkt bidragit till att vi lockat så många viktiga beslutsfattare till paviljongen. Vid premiären i går deltog ett 60-tal kinesiska officiella representanter och idag var det över 100 kinesiska deltagare som fick information om vad vår region har att erbjuda när det gäller miljö- och klimatsmarta lösningar.

Kineserna vet vad dom vill. Med OS 2008 ville de visa upp Kina för Världen och med EXPO 2010 vill de att Världen ska visa upp sig för Kina och visst har dom lyckats! Prognosen på 70 miljoner besökare kommer att hålla och en bättre arena för den som vill visa upp sig än EXPO är svår att finna.

Många prominenta gäster följs av flera, i morgon har vi lockat Shanghai stad till paviljongen och våra seminarier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar