fredag 28 maj 2010

Ministerbesök på Residenset

Huset fullt - igen....

Bo Frank och Andreas Carlggren är överens om det viktiga arbetet för att minska Co2 utsläppen!



Residenset en fantastisk mötesplats för viktiga dialoger....

Ungdomen är framtiden - UF-företaget Greener Future vann årets miljöutmärkelse under dag X och ministern var mäkta imponerad över affärsidén att sortera sopor.

Igår besökte miljöminister Andreas Carlgren Växjö. Residenset fylldes återigen av engagerade länsbor. Särskilt kul var det att hela länet var representerat och av de drygt 70 personerna kom mer än 30% från näringslivet! Imponerande!
Andreas Carlgren fick en god bild av hur vi arbetar med omställning och miljö- och klimatutmaningarna och efter hans inledning om vad grönt ledarskap innebär föredrog Per-Anders Persson länets klimat- och energistrategi medan Marie-Louise Hilmersson berättade om det viktiga och tvärsektoriella arbetet i Klimatkommissionen.

Därefter gav 9 representanter från näringalivet, från kommunderna och från de ideella organisationerna en presentation av spännande och länsövergripande projekt för att medvetandegöra och ta vara på möjligheterna som miljöutmaningarna utgör.
Ett imponerande program och en spännande dag som återigen visar hur bra vi blivit på att samarbeta och samverka. Något som även ministern lyfte fram och prisade.
Sist men inte minst - hanterar vi våra kort väl kan vi bli det pilotlän för energi- och klimatfrågor vi vill.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar