torsdag 27 maj 2010

Visionen att vara ett föredöme!



Senaste månadens nya medarbetare, traineer, praktikanter och ex-jobbare presenterade sig under medarbetardagen. Därefter bjöds på gemensam lunch med länsledningen.


Inspirerade medarbetare under seminariet kring samverkansavtalet
Ja, med den visionen är det viktigt att fortsätta utvecklingsarbetet och den medarbetarutvecklingsprocess som startade 23 maj 2008. Syftet är att rusta organisationen för framtiden, att få alla att känna trygghet i ständig förändring och att känna glädje i jobbet. Arbetet förutsätter en god dialog mellan medarbetare och ledare, att samverkan på alla nivåer fungerar. På länsstyrelsen i Kronoberg har vi sedan många år ett samverkansavtal. Sedan det undertecknades har mycket hänt och nya medarbetare tillkommit. Under gårdagens medarbetardag dammade vi av avtalet och tillsammans med konsulten Sven-Henrik Kareld uppfräschades kunskapen om vad som gäller. Jag är övertygad om att en redan god samverkan kommer att bli ännu bättre efter den här dagen.
Våren 2009 antog vi en praktikantpolicy för att underlätta för ungdomar och arbetssökande att få praktik på Länsstyrelsen. En bra investering och ett bra vägval för att göra det lättare för oss att ta vårt samhällsansvar när det gäller bla ungdomsarbetslösheten. Bara i Växjö är just nu 1774 ungdomar inskrivna på Arbetsförmedlingen. I går kväll träffades representanter för Arbetsförmedlingen, näringslivet, Växjö kommun, Regionförbund och Länsstyrelse för att diskutera den allvarliga situationen. Flera konkreta och kreativa förslag kom fram, som bearbetas under sommaren och resultaten presenteras vid en återträff i augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar