tisdag 18 maj 2010

Utan service inga företag – utan företag ingen service

En levande landsbygd är viktig för hela länets attraktionskraft. I en levande landsbygd stannar människor kvar och nya flyttar in. Där spelar landsbygdshandeln en stor roll. En roll jag är övertygad om att vi gemensamt kan stärka.

Måndagens strategiska samtal på Residenset handlade om hur vi med gemensamma krafter kan utveckla servicen på landsbygden med landsbygdshandeln som den viktiga arenan för möten, handel och service. Handlare, kommunföreträdare och Tillväxtverket deltog i de kreativa diskussionerna som resulterade i en samstämmighet i att fortsätta kraftsamlingen med två konkreta inriktningar.

Den 7 september kommer vi att lyfta fram den Småländska maten och koppla ihop det närproducerade, det ekologiska, det nybakade, det nyskördade med landsbygdehandeln.

Den 2 november blir det en uppföljning av dagens möte med programpunkter som tar upp regeltolkning, regelförenkling, upphandling enligt Arvikamodellen, vägskyltsproblematik mm.

Kunskapsförmedlare och inspiratörer kommer att bjudas in till de båda träffarna. Vill du försäkra dig om en egen inbjudan är du välkommen att maila allan.karlsson@lansstyrelsen.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar