måndag 31 maj 2010

Maj går över i juni månad och jag väntar fortfarande på värmen!


Trots den kalla våren blommar azaleorna längs promenadvägen runt Växjösjön

Effektivare statsförvaltning, regelförenkling, innovation på ministernivå och konstmingel med Åsa Jungnelius

Ja, så ser min kommande vecka ut. Det mest spännande är kanske beslutet som regeringen tog förra veckan om regelförenkling för företag. Länsstyrelsen i Kronobergs län har fått regeringens uppdrag att utarbeta förslag hur länsstyrelsernas förenklingsarbete kan utformas. Ett uppdrag helt i tiden och kul med tanke på vårt interna strategiska arbete för att bli mer attraktiva för uppdrag!

Det andra stora som händer är framtidsdagen på onsdag som börjar med frukostmöte med Framtid Kronoberg. Då kommer bland andra vår ex-jobbare Mimoza Ardolic att presentera sin utvärdering av varselsamordningsarbete. Därefter blir det ”medarbetardag” för både Länsstyrelsens och Regionförbundets medarbetare. Vi kommer att visa hur vi samarbetar och samverkar, tydliggöra våra respektive uppdrag och vilka roller vi har. Vi kommer också att bli inspirerade av andra, bland andra trendanalytikern Troed Troedsson och Hann Wiik från Näringsdepartementet.

Mot slutet av veckan är det innovation och förnyelse för hela slanten. Det är kul att projektet Innovation för Tillväxt börjar få genomslag i politiken. Nästa vecka kommer alliansen att frågas ut och på torsdag håller vi ett öppet seminarie på IVA, Ingenjörsvetenskapsakademien, tillsammans med näringsminister Maud Olofsson.

För varje minut som du är arg förlorar du sextio sekunder av glädje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar