måndag 24 maj 2010

Strategiska samtal i aktuella ämnen lockar många –


Gammalt möter nytt - en del av kulturmiljöstrategin som diskuteras på tisdag
Att Residenset blivit en populär mötesplats vittnar veckans aktiviteter om. Huset kommer att fyllas i stort sett varje dag och med högaktuella teman på dagordningen. På måndag är det ALMI som arrangerar en generationsskifteskonferens och på tisdag kommer vi att hinna med både kulturmiljöstrategidiskussioner och samtal om det framtida jämställdhetsarbetet i länet. Onsdag förmiddag ägnar vi åt samverkansavtalet, då samlas alla 180 medarbetare för personalinformation, föreläsning och dialog hur avtalet bättre kan spegla dagens behov.

Miljöminister Andreas Carlgren har med ganska kort varsel bett att få komma och ta del av vårt miljö-energi- och klimatarbete. Informationen lockar många och på torsdag fyll Residenset åter med engagerade länsbor.

I ett modernt samhälle förutsätter vi hög tillgänglighet och en infrastruktur som gör att vi enkelt kan kommunicera med omvärlden, oavsett om det handlar om telefoni, it eller fysiska transporter. Telefoni och it har vi lyft vid ett flertal tillfällen, på fredag är det flygets tur. Då diskuterar vi flygets utmaningar, inte minst med tanke på skadorna askmolnet orsakat.

Helgens aktiviteter blir en härlig blandning av trädgård, med invigningen av Linnéträdgården i Växjö, tradition, medverkan i den akademiska högtiden i Kalmar, och kultur då jag på söndag eftermiddag avslutar helgen med att inviga proträttutställningen Porträtt Nu! i Ljungby.


Kärleken är som solskenet, den kan falla på vem som helst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar