måndag 10 oktober 2011

Annie Lööf tog idag emot Innovationspla för Sverige av Marcus Wallenberg

Dags att lämna över stafettpinnen. Marcus Wallenberg lämnar kompass och Innovationsplan Sverige till näringsminister Annie Lööf


Så var det då dags att lämna stafettpinnen vidare. Idag samlades många, många för att ta del av arbetet med Innovationsplan för Sverige. IVAs konferenscenter var mer än fullsatt och intresset för det som lyftes i Globaliseringsrådets slutrapport, Sveriges förmåga till förnyelse, är stort.


Jag tycker Annie Lööf, som är den som nu tar stafettpinnen från styrgruppen för Innovation för tillväxt , väl sammanfattade arbetet och hur det ska tas vidare. De påbörjade nationella och regionala innovationsprocessen ser hon som en spännande resa mot framtiden, där den enskilda individen står i centrum - det är människor av kött och blod som besitter innovationskraft. Precis så är det! Modiga och engagerade människor i näringslivet och i det offentliga.

Dagens seminarie med presentation av Innovationsplan Sverige är en milstolpe i det långsiktiga arbetet för ett mer innovativt och entreprenöriellt klimat. Många behöver ta ansvar för att hålla processen vid liv. Du också?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar