måndag 3 oktober 2011

Vecka 40 - från statsrådsbesök till kunglig rundresa

Bildbeviset - det är höst, inte sommar!Sommarkänsla på Öland
Kroppkakor, konst, hantverk, köer, fårvallning, pumpor och tårtkonstverk – ja, listan kan göras ännu längre på helgens upplevelser. Ölands Skördefest har verkligen blivit ett etablerat begrepp och en attraktion som lockar många och en tradition vi inte vill missa. Lägg därtill sol och värme, tid med vänner, familj och litet barnbarn. Härligt!

Kompetensförsörjningsfrågor med flera dimensioner
Efter denna sköna helg tar allvaret vid, på måndag hälsar vi integrationsminister Erik Ullenhag välkommen till länet. Erfarenheter av den nya etableringsreformen och hur vi snabbare kan få nya svenskar i sysselsättning är angelägna frågor och jag hoppas på kreativa diskussioner då vi samlar regionala företrädare på Residenset. Studiebesöket på Macken med statsrådet hoppas vi ska ge en bild av hur kreativa entreprenörer inte låter fördomar eller gränser sätta stopp för okonventionella idéer kring integration.

Beredskap och hyllningar
Frukostmötet som Handelskammaren arrangerar på Residenset på tisdag handlar om patent och skydd av produkter. Förutom det kommer jag kort att ge en bild av nuläget av arbetet i Innovationsplan för Sverige.

Markaryd klarade sig förhållandevis bra under finanskrisen men har nu drabbats av en stor företagsnedläggning. Tillsammans med Regionförbundet besöker vi kommunledningen för att diskutera insatser och strategier för att minska effekterna av nedläggningen. Därefter åker vi tillbaka till Växjö för att delta i Företagardagen då engagerade företagare och entreprenörer ska hyllas, men även inspireras, bland annat av Ulrika Messing.

Residenset en ny sportarena?
Nej inte riktigt, men på onsdag dag fördelar jag min tid mellan fotboll, medarbetarutveckling, grön infrastruktur och kommunikationsstrategi i vargfrågan. På kvällen är det öppet hus för föreningar på Residenset.

Kanske är det någon som höjer på ögonbrynet och undrar vad jag har med fotboll att göra ;)! Växjö kommer att vara en av värdstäderna för UEFA dam-EM 2013 i fotboll och vi vill naturligtvis förbereda oss på bästa sätt och när Göran Havik, organisationschef för UEFA Dam-EM 2013 , Svenska Fotbollsförbundet kommer är det klart att vi öppnar Residenset för frukostträff tillsammans med Expansiva Växjö.

Tillsammans har vi skapat en nyfikenhet på vår region
Och därför har vi fått förtroendet att under två dagar stå värd för Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) Kungliga Teknikresa i länet ”Smålandsanda – modell för innovationskraft ”. Förutom H.M. Konungen, ledningen för IVA, regionala näringslivsrepresentanter deltar 20 ledande personer från viktiga nationella aktörer. Syftet med resan är att visa exempel på hur det svenska innovationsklimatet och företagarandan inom olika branscher skapar utveckling, tillväxt och fler arbetstillfällen. IVA lyfter fram Kronoberg som en nationell förebild och vill att vi under de två dagarna visar och berättar hur vi samverkar över gränser och med Linnéuniversitetet som en viktig motor. Kul! Mer om besöket hittar du på vår hemsida och min blogg.

Efter rundresan i länet är det åter dags för sport – Smålandsderby i hockey. På lördag bär det av till Jönköping! Vem hade trott det om mig för ett halvår sedan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar