fredag 14 oktober 2011

Lyft fram Sverige i Sverige - Det var kungens budskap i tacktalet vid IVAs teknikresan i Kronoberg

Här kommer en kort bildsvit från IVAs kungliga Teknikresa i Kronoberg.

Håll också tillgodo med Hovets dokumentation http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aretsaktuellahandelser/kungenpateknikresaivaxjo.5.70e7de59130bc8da54e80008188.html


och ESBRIs vd Magnus Aronssons http://esbribloggen.blogspot.com/
 
Lammhult Design Group AB - visade stora delar av sitt sortiment och vid rundvandringen fick vi ett gott exempel på det viktiga samspelet mellan desiger, utvecklare och produktion, här detaljbild av delar till en av Gunilla Allards fåtöljer.

"Handvirkade" prinskorvar från Ello i Lammhult imponerade på delegationen och ingen backade när erbjöds se delar av styckningsavdelningen. Spännande också att höra om hur arbetet med design lyft hela bolaget.

Camilla Simonsson på Emballator i Växjö fick oss att att bli mer intresserade av kapsyler än burkar och flaskors innehåll.
Ulf Åbergs största utmaning för att växa är tillgången på cnc-operatörer - eferfrågan på kapaciteten på LG Produktion är större än tillgången - en imponerande resa och ett gott exempel på hur man genomför ett strategiskt generationsskifte.

Gereric Lindqvist på NIBE i Markaryd lät oss följa med på företagets utvecklingsresa från tidigt 60-tal till idag. Imponerande! Under den dryga timmen hann vi se två tillverkningsenheter, en för bergvärme och en för braskaminer.

Ännu en imponerande resa förmedlades av Stefan Hörberg med personal. Från garage till Kina, Indien och Brasilien - vi var fler som blev både rördra och ödmjuka över vad vi såg och hörde.

Bild saknas Paneldebatten på Linnéuniversitetet med Marcus Brunskog, Brunskogsgruppen, Mikael Ahlerup, Astrid Lindgrens Värld, Lotta Fonsell, VIDA och Karin Nilsson, Tunga Fordon som modererades av Lena Treschow Torell gav en inblick i Universitetets viktiga roll och hur viktigt det är att alla - företag och organisationer står på tå och rustar sig för den globala konkurrensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar