måndag 24 oktober 2011

Ny arbetsvecka efter skön skogshelg utan jakt men väl med sköna uteaktiviteter


Huset i skogen liknar mer en byggarbetsplats än ett hem. Men gårdsplanen snyggt upprensad och nu fri från byggbråte. Premiär för den geniala idén med gjuten eldplats. Här har både gammal lekstuga och rivningsvirke gått upp i rök i helgen.

Sparade semesterdagar innebär lite lediga dagar under hösten. Det är inte alltid planerna går i lås men denna helg blev så där lång och skön som jag tänkt. Ledig fredag gör skillnad. Trädgården i stort sett vinterklar och snart, snart är renoveringen av stora huset klart så vi kan flytta ut ur vår lillstuga.

Två dagar på hemmaplan
Efter några tuffa veckor med små nedhopp på kontoret känns det riktigt bra med två dagar vikta för skrivbordsarbete och spontana möten, ja några schemalagda blir det förstås också.

Förenklingsarbetet presenteras
På onsdag är det dags för Regeringens Förenkladag - vi är en handfull medarbetare från Länsstyrelsen som deltar och även medverkar i programmet. Du vet väl att vi söker processledare för det nationella uppdraget?! Läs mer på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/kronoberg och följ projektet på http://www.forenklapartiktigt.se/.

Regional utveckling med flera dimensioner
Dagen efter har jag fått äran att moderera en regional konferens med Näringsdepartementet, IKEA, Sveriges Ingenjörer, Linnéuniversitetet mfl. Temat är lek, innovation, entreprenörskap och design  med syftet att få näringsliv, politiker och tjänstemän att se nya möjligheter med samarbete över geografiska gränser, över branschgränser och över olika intresseområden. Allt för att öka attraktionskraften i bygder utanför storstadsområdena.

Polhem 350 och akademisk högtid
Tidig fredag morgon bär det återigen av till Stockholm för möte med nationalkommiten och Polhem 350 år och Sveriges Ingenjörer. Flera av oss som deltar där fortsätter sedan till IVAs akademiska högtidsfest som inleds i Konserthuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar