måndag 10 oktober 2011

Vecka 41- Innovera, förenkla, markera och visa upp får bli denna veckas ledord

Men först en kort reflektion från förra veckan

Förändring har aldrig åstadkommits genom isolering……
….är ett citat jag tagit från Ulrika Messings uppskattade föreläsning på företagardagen förra veckan. Ett citat som stämmer väl med mina egna värderingar och ett citat som väl stämde med det vi upplevde på rundresan under förra veckan. Det är viktigt att ge sig utanför den egna organisationen, det är viktigt att lyssna på andras upplevelser och det är viktigt att dela med sig av erfarenheter.

Innovationsplan Sverige och Förenkla på riktigt
Måndag och tisdag flyttar Kronobergsperspektivet till Stockholm. Styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt överlämnar Innovationsplan Sverige till regeringen. Näringsminister Annie Lööf tar emot planen och medverkar i samtal och debatt kring det nationella och regionala innovationsarbetet. Vid Bolagsverkets ”Förenkladialog” på tisdag medverkar vi från Kronoberg med ledningen för Länsstyrelsernas nationella ”Förenkla på riktigt”. Hoppas på inspel och nya konstruktiva idéer, men mötet ger också en möjlighet att informera hur vi arbetar.

Det småländska varumärket
Destination Småland gör en stor undersökning hur det Småländska varumärket kan/ska stärkas och på onsdag har jag lovat bidra med inspel. Hur vi i länet och tillsammans med företagsledningen för Transcom ska minimera de negativa effekterna av företagets nedläggning i Strömsnäsbruk blir torsdagens stora uppgift.

Många är nyfikna på vår region – på fredag och lördag reser jag runt i länet med styrelsen för Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs för att dela erfarenheter och knyta band mellan de olika attraktionerna. Vi ska bland annat besöka Vandalorum, Ljungbergmuséet, Smålands Museum och Kosta Boda Art Hotel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar