måndag 5 december 2011

Följ min kommande arbetsvecka!

Dammet har lagt sig och hyacinter från Stortorget sprider härlig juldoft
Andra advent har passerat och huset på gården har åter fått hög mysfaktor – renoveringen klar, möbler på plats, julstjärnor upphängda och mängder med vita hyacinter från Stortorget i Växjö sprider härlig juldoft och jag är redo för en ny spännande arbetsvecka.

Erfarenhetsutbyte mellan myndighetschefer och årets Kronobergare
Tidigt, tidigt måndag morgon byter jag skogen mot staden och hemmadagar mot jobb i statens tjänst. Efter måndagens interna möten är det Stockholm som gäller - kvälls- och förmiddagsmöte med myndighetschefskollegor - Arbetsgivarverket, Myndigheten för Skydd och Beredskap, Konsumentverket, Konjunkturinstitutet, Transportstyrelsen och ESF-rådet. Efter detta snabbt tillbaka till Växjö och möte med Ulf Myrestam på SR och övriga i Årets Kronobergare-juryn.

Hur ska vi förhålla oss till omvärldens analys?
Onsdagen inleds med seminarie och paneldiskussion kring OECD-rapporten för Småland och Blekinge.

Upp till bevis att vi jobbar i regeringens anda – att bli en mer serviceinriktad, modern och effektivmyndighet

Vid lunch på onsdag anländer ”vår” minister civil- och bostadsminister Stefan Attefall. Det är ministerns andra besök hos oss, men det första på Länsstyrelsen, förra gången var i samband med Innovationshelg 2011.
Efter lunch med ledningsgrupp och funktionsledare på Residenset följer ett gediget rogram med information om Trästadsprojektet, hur vi arbetar på Länsstyrelsen för att bli en modern och effektiv myndighet, hur vi arbetar med uppdraget ”Förenkla för företagen” och hur vi samverkar med andra aktörer i länet för att bidra till hållbar utveckling och tillväxt i balans. Stefan Attefall kommer också att träffa alla medarbetare på Länsstyrelsen och ska då prata framtid och ge sin syn på myndigheternas roll i framtiden.

Tidigt torsdag morgon bär det åter av till Stockholm för styrelsemöte i Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs och därefter Landshövdingemöte på Rosenbad. Då kommer bla Försäkringskassans gd Dan Eliasson att informera om det Nationella rådet för innovation och kvalitét i offentlig verksamhet. Fredag ägnar jag åt interna möten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar