söndag 25 april 2010

21 hövdingar gjorde ett klipp för den vägg- och stuprörslösa länsstyrelsen















Tillbaka på bloggen efter fyra otroligt välfyllda och innehållsrika dagar med tajt program och knappt utrymme för annat än planerade aktiviteter, bland annat invigning av Bergkvara ruin, Kostabesök med Sveriges alla länsledningar och bandklippning och för den "nya länsstyrelsen".

Onsdag på Bergkvara
Med pompa och ståt återinvigdes Bergkvara ruin i onsdags. Genom renoveringen, som vi på Länsstyrelsen ansvarat för, påbörjas en ny historia för ruinen. Den har blivit både säkrare och mer tillgänglig och nu önskar vi att ännu fler nyfikna, , noviser och kännare hittar dit. Levande människor i kulturmiljöer är det bästa underhållet.

Trots aprilväder med sol, regn och hagel slöt flera hundra intresserade och engagerade Växjö- och Bergundabor upp till invigningen. En stor eloge till familjen Nils Posse, som är en enastående förvaltare av denna fantastiska kulturmiljö.

Fler historiska möten
Glasriket har gamla anor och Landshövdingarna i de båda Smålandslänen Kalmar och Kronoberg har genom tiderna spelat en stor roll för utvecklingen av glasindustrin. Därför var det naturligt att göra ett stopp i Kosta när 21 länsledningar höll konferens i Småland – med början i Kalmar och avslutning i Växjö. Värdskapet i Kosta är i en klass för sig och det historiska mötet med de gamla landshövdingarna Koskull och Stael von Holstein, som grundade Kosta glasbruk, gjorde intryck. Att middagen intogs tillsammans med flertalet av glasrikets formgivare fick många att redan innan vi lämnat Kosta längta tillbaka!

21 hövdingar gjorde ett klipp för den vägg- och stuprörslösa länsstyrelsen
Innan vi skildes åt, efter två intensiva dagar, var det bandklippning och invigning av våra nya, fräscha och flexibla lokaler. 21 klipp för framtiden! I trapphallen trängdes landshövdingar, länsråd, medarbetare, kommunchefer, näringslivsföreträdare, kommunalråd, regionförbundet och en massa andra samarbetspartners. Vilken feststämning! Läs mer på http://www.smp.se/.

Miniaurum
Stolt och glad efter en lyckad invigning fortsatte jag till Residenset där vi tillsammans med Kronobergs Marknadsförening och Företagarna stod värd förd miniaurumgala. Årets marknadsförare Visma Spcs och årets företagare i Kronoberg, Sweden Recycling, hyllades med blommor, diplom och skönsång. Grattis, grattis, grattis!

Öppet Hus
Efter fredagens öppna hus för anhöriga var det i lördags dags för allmänheten att få en titt på lokalerna och lära känna länsstyrelsen. Det var många som var nyfikna på vad vi egentligen gör på Länsstyrelsen och under de två dagarna tog vi emot nästan 1 000 gäster. Jättekul att så många kom och jättekul med all positiv feedback. Eller vad sägs om Rolf Dahlbergs twitterinlägg; Kollade på Länsstyrelsens nya giv med öppna kontorslandskap. Modern och trivsam arbetsmiljö. Ett föredöme. Kanon. Lycka till, Kristina & Co! http://twitter.com/Dallex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar