tisdag 20 april 2010

Kraftsamling för flygets överlevnad

Idag träffades representanter från Regionförbundet södra Småland, Smaland Airport, Länsstyrelsen i Kronobergs län och Växjö kommun på regionförbundet för att diskutera den senaste tidens händelser inom flygbranschen.
– Detta är ett av de allvarligaste hoten, under överskådlig tid, mot flygbranschen och den regionala flygplatsen, säger Peter Hogla, regiondirektör och Ulf Axelsson, VD Smalands Airport.

I ett län med stor andel export, i ett län som drabbats hårt av lågkonjunkturen och i ett län som behöver slipa på attraktionskraften är det regionala flyget oerhört viktigt.

I det brev som vi under dagen sänt till Näringsdepartementet och Finansdepartement understryker vi vikten av omedelbara åtgärder. Det är viktigt att våra centrala beslutsfattare blir uppmärksammade på att flygindustrin omfattar hela landet och inte bara berör Arlanda och Landvetter. Vi vill bla att man ser över möjligheterna till statliga lönegarantier till flygoperatörer och att få uppskov med inbetalning av skatter, myndighetsavgifter etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar