måndag 26 april 2010

Veckans röda tråd är innovation och förnyelse

Ansvaret är inte mindre för den som håller tystVeckorna går i varandra och trots en rekordkort helg är jag full av energi. Förra veckans lyckade satsning på landshövdingemöte i Småland, invigning av vårt nya kontor, öppet hus på länsstyrelsen och regeringens snabba beslut att underlätta flygbranschens akuta likviditetskris är orsaken. Tydliga resultat där vi bidragit med konkreta insatser ger energi. Tillsammans med andra gör vi skillnad.

Tidig måndag morgon träffas styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt. McKinsey presenterar då sin rapport ”Framtida utmaningar och möjligheter för tillväxt och innovation”. Rapporten innehåller en internationell utblick och jämförelse av andra länders program för att öka tillväxten. På eftermiddagen fortsätter diskussionerna med samma tema, men med det regionala perspektivet i fokus. Den Regionala Dialogens referensgrupp, som består av representanter för Tillväxtverket, IVA, Vinnova och Svenskt Näringsliv kommer att diskutera kommande aktiviteter där Smålandspiloten är ett exempel.

Även tisdagen går i det innovativa spåret, då inkubatorn i Älmhult ska invigas. Ett jättespännande projekt, en mötesplats och inspirationskälla för modiga människor. Och en plattform för den som vågar släppa taget om sin anställning och fullt ut satsa på det man brinner för som entreprenör. En satsning som jag tror mycket på.

Landsbygdehandeln betyder mycket för servicen på landsbygden, men jag tror också det finns en stor utvecklingspotential. Vad och hur ska vi diskutera den 17 maj vid det planerade strategiska samtalet. På onsdag denna vecka kommer vi att planera innehållet, som garanterat blir innovativt.

Ansvaret är inte mindre för den som håller tyst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar