lördag 10 april 2010

Invasion av unga driftiga entreprenörer










Entreprenörsjakten är en entreprenöriell femkamp, ett driftigt äventyr där Sveriges främsta unga entreprenörer får sina företagarförmågor satta på prov.

Så här står att läsa på www.entreprenorskapsjakten.se ”En generation född med internet i navelsträngen och förändring i dna:t - unga människor aldrig tidigare haft så mycket att säga, så mycket att tillföra samhället. Trots detta har Sverige en rekordhög ungdomsarbetslöshet och samtidigt en av de högsta medelåldrarna bland småföretagare i Europa. Tidernas mest omfattande generationsskiften står för dörren”. Inte konstigt att vi på Länsstyrelsen engagerar oss i den här tävlingen! Vi behöver ta vara på alla företagsamma människor och idéer!
I går gick startskottet för Entreprenörsjakten i Växjö.

Arrangörer och de åtta tävlande lagen samlades tidig morgon i Residenset. Efter att jag lite kort peppat ungdomarna fick de tävlande lagen sitt första uppdrag. Under en timme på varje tävlingsstation skulle ungdomarna prestera de mest kreativa och innovativa lösningarna. Det lag som lyckades åstadkomma flest poäng genom sina idéer under dagen och därmed knep en av finalplatserna till sluttävlingen i Göteborg den 7 maj blev grundarna av sugarfreepoker.se .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar