torsdag 8 april 2010

På väg mot visionen att bli ett föredöme

Med en gemensam värdegrund, tydliga strategier och med ett engagemang i hela organisationen ska vi nå visionen att bli ett föredöme - i bemötande, i handläggningstider, i arbetssätt, i samverkan, i kvalité, i........ ja i allt som man förknippar med den rättsgarant, samhällsbyggare och kunskapsförmedlare som Länsstyrelsen är/ska vara.
Framgångsfaktorerna för ett lyckat utvecklingsarbete är uthållighet och långsiktighet. Sedan våren 2008 träffas alla medarbetare en förmiddag i månaden för inspiration, visions- / värdegrundsdiskussioner och tvärsektoriellt grupparbete. Även enhetschefer och funktionsledare genomgår en fortlöpande utveckling för att stärka rollen som ledare för en modern, flexibel och effektiv organisation.
Varumärkets och värdskapets viktiga betydelse för en modern organisation var dagens tema på medarbetardagen. En stark kultur skapar en positiv bild som fömedlar trygghet och trovärdighet och då spelar det ingen roll om vi är en offentlig organisation eller kommersiell. De vi är till för ska med vårt tydliga förhållningssätt känna att varumärket vi byggt tillsammans borgar för den kvalité man kan förvänta sig.

Anitia Nikitin höll en inspirerande föreläsning om varumärkets viktiga betydelse och Per Bengtsson gav många aha-upplevelser i värdskapets ädla konst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar