söndag 11 april 2010

Vecka 15 står tillväxtfrågor och attraktionskraft i focus


Snart öppnar vi huset!

Öppet Hus på Länsstyrelsen den 23 och 24 april närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Vi hoppas få bjuda på två riktigt intressanta dagar där vi visar hur en modern och effektiv myndighet arbetar. Vi kommer att visa upp våra ljusa, fräscha, öppna lokaler och är väl förberedda på att berätta för allmänheten om alla våra politikområden. Kryssa dagarna i kalendern och sprid gärna informationen, programmet finns på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/kronoberg/oppet-hus/index.htm.

Attraktionskraft och tillväxt
Den här veckan fortsätter de viktiga strategiska samtalen kring telefoni och bredband på landsbygden, ett gemensamt arrangemang mellan Länsstyrelsen och Regionförbundet. Intresset är stort och frågorna enormt viktiga med tanke på landsbygdens utveckling och länets attraktionskraft.

På den nationella Tillväxtdagen i Stockholm är temat entreprenörskap, regional utveckling och innovation. Marcus Wallenberg kommer att prata om projektet Innovation för tillväxt, Alice Bah Kuhnke om tillväxt och entreprenörskap och jag har fått förmånen att prata om regional utveckling och tillväxtens utmaningar. Kul att för en nationell publik få bidra med erfarenheter från varselsamordningsarbetet. Dagen efter är det styrelsemöte i Vinnova, även där handlar diskussionen mycket om den regionala utvecklingen med focus på små och medelstoras företags möjligheter till forskning och utveckling.

Resten av veckan betar jag av pappershögarna på kontoret.

Entusiasm driver rädslan på flykten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar