söndag 18 april 2010

Askmoln = orosmoln

Vulkanaskan oroar
Enligt prognoserna nu på söndag förmiddag fortsätter flygstoppet och jag är nog inte ensam om att fundera över vilka konsekvenser det får för näringslivet i Europa, Sverige och i vårt län. Vi har nätt och jämt fått näsan över vattenytan efter den allvarliga finanskrisen och behöver verkligen inte störningar av den här dimensionen. Men vardagen rullar på och vi hoppas kunna följa vårt planerade program för veckan, trots att vår miljövårdsdirektör Car-Philip Jönsson sitter fast i London.

Kanonsalut för Bergkvara ruin och öppna dörrar för insynsrådet, UF-ungdomar, Länets riksdagsledamöter, årets företagare och för allmänheten!

Pepkväll för UF-ungdomar
Men innan det är dags för invigning händer mycket annat. Veckan börjar med insynsråd och möte med länets alla riksdagsledamöter. På måndag kväll kommer alla UF-ungdomar, som gått vidare till final i Stockholm, till pepkväll på Residenset.

Kanonsalut för Bergkvara ruin
Efter flera års arbete är det dags att inviga renoveringen av Bergkvara ruin. Det
blir kanonsalut, uppvisning av Malmöhusgardet och kaffe med medeltida visor
och ballader. Varmt välkommen kl 15.00!

Miniaurum på Residenset
Även om intresset för Aurumgalan var lågt i är det självklart att årets
företagare ska koras. Det görs i en lite mindre krets på Residenset på fredag
kväll. Nästa år hoppas vi naturligtvis att det blir en stor festlig gala för hela
länet.

21 klipp för våra nya lokaler
Äntligen är det dags att inviga våra nya, öppna och fräscha kontorslokaler. Vi gör det med pompa och ståt. Sveriges alla landshövdingar kommer på fredag eftermiddag att klippa 21 band! Nyfiken? Välkommen att besöka oss för att lära mer om Länsstyrelsens viktiga arbete för en hållbar utveckling. Och för att se hur en modern myndighet arbetar. Vårt utvecklingsarbete mot den gemensamma visionen att bli ett föredöme börjar göra avtryck. Läs mer om vårt program på www.lansstyrelsen.se/kronoberg.

Inställningen till arbetet kan förvandla det från ett slavgöra till en trevlig förströelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar