tisdag 15 december 2009

Delegationen för hållbara städer har valt Växjö!

Delegationen för hållbara städer, som tidigt i våras besökte Växjö och Välle Broar tillkännagav i går vilka hållbara stadsbyggnadsprojekt som tilldelas ekonomiskt stöd.

Delegationen har regeringens uppdrag att hantera och besluta om ekonomiskt stöd till utveckling av hållbara städer. Syftet är att stimulera hållbara stadsbyggnadsprojekt. Det ska vara goda exempel och visa potentialen i utvecklingen av hållbara städer, vara demonstrationsobjekt och underlätta spridning och export av miljöteknik och kunnande.

Växjö en av 24

Särskilt kul att tillkännagivandet att Växjös projekt Vikaholm är ett av 24 utvalda projekt som gått vidare kommer just denna vecka. Veckan med stort K. Det stora klimatmötet i Köpenhamn har väl ingen missat och på torsdag arrangerar Växjö Kommun tillsammans med Länsstyrelsen ett första möte kring det framtida ”handelshuset” för miljöteknik – Klimatcentrum. Kul att vi ligger i framkanten.

Hållbar utveckling innebär inte slutet utan är början på ett nytt näringsliv - ett lyft för traditionell industri och för små miljöteknikföretag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar