måndag 14 december 2009

En vecka med mycket jul

Vecka 51, 14 – 18 december

Julstämning

Förra veckan avslutades med härlig julstämning då Lussebrud med följe lyste upp den mörka fredagseftermiddagen på Residenset. I år var det Växjö Universitets studentkör som lussade och visst är det något speciellt med Lucia.

Med doft av saffran och granris har jag njutit korthelg på landet och trots att jag åkte hem redan tidig söndag hann vi med att få upp både adventsgran och belysning i enbuske vid entrén - lite sent men ändå klart till jul!

Fortfarande, tidig måndag morgon, är jag fylld av söndagens fantastiska Luciakonsert i Växjö Domkyrka. Dotter Emma och jag smög in på sista föreställningen och var alldeles uppfyllda när vi traskade hem i vinternatten. Det var så mäktigt och stämningsfullt, så varmt och med så mycket humor. Vilken härlig början på veckan!

Innovation, miljöteknik och avslut på Jordbruksministermötet

Dagarna som följer blir som vanligt en härlig mix av stort och av smått. Efter måndagens interna möten är det avtackning av Kalmar Högskolas rektor Agneta Bladh. På tisdag är det styrgruppsmöte i på IVA, Ingenjörsvetenskapsakademien och projektet ”Innovation för Tillväxt”. Då ska vi bland annat planera den stora kick-offen för alla varselsamordnare som, går av stapeln den 26 januari.

Resten av veckan kommer salongerna på Residenset återigen att fyllas – när året är slut kommer över 5 000 personer att ha besökt oss. Det hade inte varit möjligt utan mina fantastiska medarbetare. Värdskapet som Brita, vår husfru, står för är svårt att slå!!
På onsdag är det dags för den annorlunda traditionen att bjuda torghandlarna på frukost, ett välkommet och uppskattat avbrott i vardagen, som brukar locka ett trettiotal knallar.
På torsdag är det dags för Ljungby Kommun att delta i den sista kommundialogen. Därefter arrangerar jag tillsammans med Växjö Kommun ett första möte runt det som vi hoppas ska bli Klimatcentrum – ett ”handelshus” för miljöteknik.

Det lyckade Jordbruksministermötet får sin final på fredag. Då bjuder jordbruksminister Eskil Erlandsson på julkaffe. Residenset står åter värd för länet och landet.

Känslan av rikedom skapar du själv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar