måndag 7 december 2009

Vilken bra början på veckan!


Vecka 50, den 7-11 december

Den här veckan började med en bamsekram och några glädjetårar – vår yngsta dotter, som rest runt i världen nästan ett helt år, landade på Kastrup i morse och hämtades upp av två glada föräldrar. Vilken härlig start på denna intensiva vecka!

I övrigt fylls veckans dagar med strategiska möten för länets och landets utveckling och kvällarna med olika typer av förankringsarbete.

Länsstyrelsen har en samordnande roll i klimatarbetet och i kväll har drygt 40 personer från olika delar av samhället och länet diskuterat klimatkommissionens fokus, länets klimatstrategi och hur vi med ett frivilliga klimatavtal ska kunna knyta näringslivet närmare det regionala miljö- och klimatarbetet. Bra och engagerade diskussioner, som jag hoppas ska leda till konkreta och synliga åtgärder i stort och i smått och som tar oss närmare mot målet att bli Europas grönaste region!

På tisdagen är det dags för årets sista träff med jämställdhetsrådet. Rådet, med representanter från hela länet, träffas regelbundet för att sprida kunskap om hur jämställdhetsarbetet i länet bedrivs. Denna gång ska vi diskutera det framtida arbetet och hur insatserna som görs ska kunna bli ännu tydligare och konkret för ett mer jämställt län.

Veckans tredje kväll är vikt åt Carl von Linné . Landshövdingarna i Kronoberg och Uppsala har tillsammans initierat arbetet för att göra kulturarvet efter Carl von Linnés vetenskapliga arbete till ett av UNESCO:s världsarv. Vid mötet kommer styrgruppen för länsstyrelserna att ge medverkande från länet en lägesbeskrivning och information om de fortsatt planerna.

Annat spännande som händer är samtalet mellan länets näringslivschefer och vår nya rektor Stephen Hwang, diskussionen mellan Regionförbundet, Länsstyrelsen och Landstinget om ett samlat folkhälsoarbete, årets sista Framtid Kronoberg och sist men inte minst kommer Lucia med följe till Residenset. Då fylls salongerna till bredden och alla medarbetare på Länsstyrelsen avslutararbetsveckan tillsammans med hedersgästen Dan Hjalmarsson, GD för tillväxtanalys.

Veckans kalender hittar du på vår hemsida under "Dialogen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar