måndag 30 augusti 2010

En vecka full av uppstartsmöten

Vem kan misströsta att sommaren flytt när höstanemonerna blommar så vackert?!

En vecka full av uppstartsmöten -
Regelförenkling, Integration, Regionalt Forum


Regelförenkling
Jag har tidigare skrivit att det händer mycket i vår omgivning och att vi befinner oss i en brytningstid, där gamla arbetssätt moderniseras och byts ut mot nya.

Veckans första två dagar ser jag med spänning fram emot – då ska vi tillsammans med alla andra länsstyrelser, näringsdepartementet, Tillväxtverket, Tillväxtanalys, Sveriges Kommuner och Landsting, Näringslivets regelråd och konsultfirman Rambüll sätta agendan för höstens arbete med regelförenkling inom länsstyrelsevärlden. Vår länsstyrelse har fått regeringens uppdrag att leda det viktiga arbetet.

Integrationsplattformar
På onsdag träffar vi kommunföreträdare för att diskutera en gemensam plattform för god integration i länet, därefter är det dags för klimatkommissionens första höstmöte.

Regionalt Forum
Livet efter varselsamordningsuppdraget - Regionförbundet och Länsstyrelsen fortsätter det lyckade samarbetet. Tillsammans med kunskapstriangeln - akademin, samhället, näringslivet – driver vi de viktiga frågorna om länets attraktionskraft och utveckling. På torsdag växlar vi upp det lyckade Framtid Kronobergarbetet. Vid det sista varselsamordningsmötet den 17 augusti lyfte regeringen särskilt fram vårt nära samarbete med näringslivet under krisåren. Därför är det särskilt kul att det engagemanget fortsätter i den nya formen – Regionalt Forum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar