måndag 16 augusti 2010

Tillbaka från det dynamiska Shanghai

Tillbaka i Sverige efter en händelserik vecka i Shanghai. Återigen har vi fått bekräftat hur viktigt det är med omvärldsorientering och kunskap om det som händer en en av de mest dynamiska ekonomierna.

Även om jag under årens lopp rest runt många gånger i Kina förundras jag över den snabba tillväxttakten och hur man inom flera områden leder utvecklingen. Upplevelserna under förra veckan är en bra påminnelse om hur snabb utvecklingen i Kina och Asien är. Medvetenheten om vilka utmaningar och konsekvenser detta får om vi inte är med är relativt hög hos näringslivet. Däremot har vi i den offentliga sektorn fortfarande mycket att lära. Vi måste få en ökad förståelse för näringslivets utmaningar och konkurrenssituation och därigenom också anpassa våra organisationer så att vi blir en kugge i maskineriet som för Sveriges utveckling framåt.

Veckan som kommer Måndagen ägnar jag åt posthögar och internt arbete. På tisdag blir det Näringsdepartementet under hela dagen. På förmiddagen träffas vi som utsetts till varselsamordnare och på eftermiddagen har jag tillsammans med vår projektgrupp för regelförenkling möte med ansvariga på departementet. Dagen därpå är det styrgruppsmöte och regional dialog i projektet Innovation för tillväxt. På torsdag är det återkoppling till styrgruppen för EXPO i Shanghai ochpå kvällen möter vi länets näringsliv för information om våra planer för ett samarbete med den kinesiska provinsen i Suzhou.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar