onsdag 18 augusti 2010

Uppdrag - att förenkla för företagen!

Efter samordnarmötet på Rosenbad i går träffade vår projektgrupp för regeringsuppdraget ”Regelförenkling för företagen” Näringsdepartementet.

Helt klart står att vi inte ska inventera och lyfta fram krångliga regler. Vårt uppdrag är att hitta metoder och system som gör att vi i Länsstyrelsevärlden får en mer enhetlig tillämpning. Att vi i alla frågor tänker utifrån och in, dvs har kundens/brukarens perspektiv för ögonen och agerar med sunt förnuft. Maud Olofsson är tydlig i sin vision – ”Vi ska inte förändra världen, men vi vill göra det enklare att driva företag”. Vårt uppdrag innebär således att identifiera hur vi generellt kan bli bättre på bemötande, inställning och tillämpning, utan att för den skull gå utanför lagens ramar.

Det här är något som vi på Länsstyrelsen i Kronoberg ständigt jobbar med - att under visionen att vara ett föredöme ständigt tänker på hur vi ska bemöta de vi är till för. Våra processer att stärka ledarskapet och medarbetarskapet kan vara en metod för att skapa mod för att våga tänka nytt. Kanske leder regelförenklingsuppdraget till att vi i ett bredare perspektiv får dela med oss av våra erfarenheter hur en gemensam värdegrund och delad vision faktiskt ökar effektiviteten och förändringsbenägenheten?

Det ska bli oerhört spännande att sjösätta projektet. Den 30 och 31 augusti har vi bjudit in till en nationell kick-off i Växjö. Då kommer representanter från Näringsdepartementet, kontaktpersoner från alla länsstyrelser, Sveriges Kommuner och Landsting, Näringslivets regelråd, Tillväxtverket och Rambull som utvärderat regeringens arbete så här långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar