fredag 20 augusti 2010

Tillbaka till normalläge

Pressmeddelande från Näringsdepartemetet den 19 augusti 2010

Entledigande av regionala varselsamordnare

Mot bakgrund av den rådande utvecklingen med en tydligare återhämtning i ekonomin, en kraftig minskning av varsel med minskad arbetslöshet och en sysselsättningsuppgång, gör regeringen bedömningen att de åtgärder som fortsatt krävs i första hand bör hanteras inom ramen för det regionala tillväxtarbetet. Med anledning av detta har regeringen idag beslutat om entledigande av uppdrag som regionala samordnare med anledning av varsel. Uppdragen som regionala varselsamordnare tillsattes för att möta de ökade antal varsel som uppkom som en följd av den globala ekonomiska och finansiella krisen under hösten 2008.

Det decentraliserade arbetssättet har bidragit till kraftsamling, dialog och effektivare användning av resurser, något som även har uppmärksammats av OECD som ett gott exempel på samordning av insatser under krisen. - Det är angeläget att de erfarenheter av samverkan, effektivare arbetssätt och resursanvändning som ett resultat av samordningsarbetet nu tas till vara och kan fortsätta utvecklas inom ramen för det regionala tillväxtarbetet, säger näringsminister Maud Olofsson.

Det är landshövdingen samt, i de län där det finns självstyrelse- eller samverkansorgan, ordförande i dessa organs styrelse eller motsvarande som tilldelats uppdraget som regionala samordnare med anledning av varsel. Syftet med uppdraget har varit att bidra till en förstärkt samordning av aktörer och befintliga resurser på nationell, regional och lokal nivå för att kunna möta behoven hos individer och företag som drabbats av den ekonomiska krisen. - Från regeringens sida vill vi rikta ett stort tack till alla de regionala samordnarna för det värdefulla arbetet som har genomförts tillsammans med många aktörer lokalt och regionalt. Det har bidragit till att Sverige klarat sig bättre än många andra länder ur den här krisen, säger näringsminister Maud Olofsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar