lördag 7 augusti 2010

Spännande start på "höstterminen"

Sommarsemestern är slut och tiden hemma på gården är över för den här gången. Jag har njutit av att vara mamma, hustru, farmor och privat. Den svenska sommaren visat sig från sin allra finaste sida och vi har hunnit med allt vi tänkt oss – solat, badat, byggt, planterat, röjt och umgåtts med familj o vänner. Jag känner mig både utvilad och inspirerad inför den vardag som nu tar vid.

Helt bortkopplad från jobbet har jag dock inte varit – under några dagar vecka 30 hade vi besök av en liten delegation från den svenska ambassaden i Peking. Tillsammans diskuterade vi våra förestående aktiviteter i Suzhou och Shanghai. Om detta kan du läsa i bloggen från den 29 juli.

Den 4 augusti träffade jag tillsammans med delar av Länsbygderådet pressen för att berätta om våra gemensamma satsningar för en levande landsbygd. Vi har också hunnit med att hålla middag för årets svensk amerikan John E Norton och hans hustru Janet, på Residenset. Mer om det på Länsstyrelsens hemsida.

Första arbetsveckan kanske inte blir så mycket vardag, däremot blir den intensiv. Tillsammans med Regionförbundet, Växjö Kommun samt representanter för Kalmar och Blekinge län åker jag till södra Kina. Syftet är att de fyra Smålandslänen, förutom gemensamt Brysselkontor och en gemensam innovationsstrategi, vill skapa en Kina-plattform med rätt kontakter på rätt nivå. Det svenska näringslivet, myndigheter och akademin har mycket att lära ut, men också en del att lära av Kina. För oss som myndighet - som kunskapsförmedlare, rättsgarant och samhällsbyggare - är omvärldsorientering a och o. Med kompetens och egna erfarenheter ska vi fatta rätt beslut och ge rätt rådgivning. Därför är det viktigt att med egna ögon följa utvecklingen i den delen av Världen där tillväxten är som snabbast.

Kommande vecka ska vi som deltar i resan förbereda medverkan i Världsutställningen i oktober, då vi kommer att arrangera ett antal seminarier om vårt kunnande inom bioenergi, hållbart byggande, vatten och vattenrening samt avfallshantering. Målgruppen är kinesiska ledande beslutsfattare inom olika myndigheter och provinser. Vi kommer under resan att träffa några av de viktigaste provinserna runt Shanghai och informera ledande politiker och tjänstemän om Småland/Blekingedagarna på EXPO i oktober och bjuda in till seminarierna. Följ bloggen så får du veta hur veckan avlöper, veckans program hittar du som vanligt i mitt veckobrev på Länsstyrelsens hemsida.

Jag önskar dig en fin vecka!

Kristina

Man är inte smutsig när man har jord på händerna.
Då har man en bit av evigheten i sin hand!
Anna-Lisa Menander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar