måndag 9 januari 2012

2012 – året då Småland gör skillnad?

God fortsättning på 2012 och välkommen till ett nytt bloggår, mitt femte som Landshövding!
De två första åren fick ni som följer mig nöja er med ett digitalt veckobrev per vecka. Tanken då, som nu med blogg, FB och twitter, är densamma – att förmedla lite av allt spännande som händer i min vardag, på länsstyrelsen, i länet och inom vissa områden även nationellt.

2012 – året då Småland gör skillnad?
2012 – året med stora ekonomiska utmaningar men också året då vi Smålänningar fått helt nya möjligheter. Genom familjen Kamprads generösa gåva – 1 miljard där avkastningen ska gå till utveckling och verklighetsknuten forskning för de många människorna kommer vi att kunna göra skillnad och förverkliga en del av alla idéer som finns för ökad attraktion, entreprenörskap, landsbygdsutveckling, hälsa och miljö.

Vecka 1 började med fulla hus – på Residenset, vid tågstoppen och på Möbelriksdagen
Året började med en rivstart och dryga 600 besökare på Residenset – först öppet hus på nyårsdagen och sedan stort ostkakekalas i samband med firandet av årets Kronobergare. Du har väl inte missat att Växjö Lakers blev årets Kronobergare 2011!

Onsdagen blev inte sämre den med invigning av tågstoppen i Stockaryd, Lammhult och Moheda och därefter Möbelriksdag i Lammhult. Programmet som handlade om allt från design, trender, världsekonomi, Euron, regional utveckling, samarbete mellan privata och offentliga aktörer och infrastruktur lockade 400 personer från när och fjärran, däribland många välkända profiler.


Årets andra vecka blir minst lika intensiv som den första, men kanske lite mer jordnära
Den nya telefonistorganisationen, Kinasamverkan, Förenkla för företagen, MAT 2012, Viltförvaltningsdelegation, 20-års jubileum och Landshövdingemöte med bostads- och integrationsfrågor på agendan är lite av allt som händer denna vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar