tisdag 31 januari 2012

Välplanerad vecka 5 med Förenkla, CSR, OECD och melodifestival!

Projektledare för Förenklauppdraget på plats
Framför mig ligger en välplanerad vecka som till stor del kommer att handla om att hantera dubbla roller under länsrådets semester, men det blir också introduktion av ny efterlängtad medarbetare. Malin Persson, projektledare för regeringsuppdraget Förenkla för Företagen, gör sin första riktiga arbetsdag den här veckan.

Uppdraget fick vi i juni månad och vi har under hösten koncentrat oss på att besöka länsstyrelser runt om i landet för att förankra det treåriga uppdraget. Förutom förankring har vi inventerat och har fått ta del av goda exempel på förenklingsarbete som görs eller planeras. Förenklaarbetet kan du följa på http://www.forenklapariktigt.se/.

Medarbetardag med OECD-rapport
Vad säger OECD om vårt län? Och hur bidrar Länsstyrelsen med att möta rapportens utmaningar? Om det och om den nya kommunikationsplattformen handlar den här månadens medarbetardag.

Kunskap om hur man väljer partner med höga etiska normer och värderingar
Stora delar av länets företag agerar på den internationella arenan. Genom medverkan i Exportrådets CSR-projekt vill vi bidra till att öka kunskapen om socialt ansvarstagande och underlätta för länets företag att välja rätt leverantör eller tillverkare i framförallt Kina. Projektet går ut på att säkerställa att de partners företagen väljer har högt ställda egna krav på miljö- och sociala frågor.

Plats för nostalgi, skratt, glitter och glamour
Efter två skogshelger är det nu dags för två stadshelger och den kommande väntar underhållning av stora mått. På lördag besöker "min" gamla Rotaryklubb Växjö. Kul att få visa upp både Residens och den moderna myndigheten för grannlänet. Nyårsrevy i februari? Ja, så får det bli – ser fram emot ett par timmar med regional galenskap och fyller sedan på med Melodifestival – ingen rast och ingen ro ;)!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar